Toelichting op ons lesmateriaal

Studenten willen datgene leren wat aansluit bij hun opleiding en hun toekomstige beroep. De auteurs van De Vries Taaltrainingen ontwikkelen (digitaal invulbare) lesboeken die in het veld van ruim 150 beroepen gebruikt kunnen worden, van vrachtwagenchauffeur tot kapper, van logistiek medewerker tot secretaresse. Lesboeken met daarin een afnemende sturing en een toenemende complexiteit.

We begrijpen hoe belangrijk houvast voor de student is. Onze overzichtelijke lesboeken bieden structuur in alle opzichten en zijn uiterst praktisch uitvoerbaar. Je krijgt een boek waarmee studenten heerlijk aan de slag kunnen. Onderdelen en oefeningen voor de vaardigheden lezen, luisteren, gesprekken voeren, spreken en schrijven, maar ook voor de ondersteunende vaardigheden grammatica en vocabulaire, zijn gestructureerd opgebouwd volgens een doordacht format. Na één hoofdstuk weet de student hoe de volgende hoofdstukken eruitzien.

Het leren van een taal gaat verder dan schrift alleen. Taal is ook visueel. Als docent kun je het lesmateriaal echt tot leven brengen. In onze lesboeken wordt professioneel fotomateriaal ingezet dat aansluit bij de belevingswereld van de student. Spelvormen en duo-oefeningen zorgen ervoor dat de studenten af en toe even kunnen ontspannen. Om de stof echt tot zich te nemen en om geboeid te blijven. Voor de luistervaardigheid zijn er ondersteunende audiobestanden die door native speakers ingesproken zijn in een professionele studio.

Ook voor andere talen en beroepen

Iedere maand verschijnen er nieuwe lesboeken. Niet alleen voor Engels, maar ook voor andere moderne vreemde talen. Ziet u het door u gewenste lesboek nog niet op onze website? Neemt u dan gerust contact met ons op. De kans is groot dat het betreffende boek al volop in ontwikkeling is en op korte termijn verschijnt.

Direct contact

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie over ons lesmateriaal of over de mogelijkheden van lesmateriaal op maat? Neem dan gerust contact met ons op.